14.10.97: FC København - Silkeborg 1-1 (0-1)

19. 0-1 Nocko Jockovic
84. 1-1 Lars Højer Nielsen

Tilskuere: 13.300

FC København: Karim Zaza (3) - Morten Falch (4), Michael Mio Nielsen (5), Diego Tur (5) (Mate Sestan (5)) - Carsten Hemmingsen (3), Bjarne Goldbæk (5), Peter Nielsen (3), Lars Højer Nielsen (4), Henrik Larsen (6) - David Nielsen (4), Stefan K. Hansen (3) (Carsten V. Jensen (8))

Dommer: Kim Milton Nielsen (5)

Todi Jónsson var fortsat skadet, så Stefan K. Hansen startede ved siden af David Nielsen i angrebet. Der var også repremiere til Morten Falch, som afløste Martin Nielsen som forsvarets styrmand efter sin skadesperiode. Det flotte fremmøde gjorde, at man ikke kunne forvente at finde sin sædvanlige plads. Jeg fandt plads inde blandt en gruppe sortklædte mænd, hvis indtagelse af div. røgstimulanser gjorde, at jeg var glad for at blive transporteret hjem.
FC København var som altid på hjemmebane spilstyrende, mend Silkeborg - ligeledes som altid - i den kontraangribende rolle. I Silkeborgs angreb var en flot spillende Nocko Jokovic og en lige så ufarligt spillende Heine Fernandez. Førstnævnte kom til at bringe Silkeborg foran, da han på et frispark langt ude fra sparkede bolden blødt forbi muren i den side, der absolut burde være Zazas. Zaza spillede iøvrigt nok sin dårligste kamp i efterårssæsonen, og var usikker i flere situationer. FC Københavns spil herefter var forkrampet og uden tålmodighed. Lars Højer Nielsen blev trukket helt frem med en total mangel på højrekant til følge. De to offensive midtbanespillere førte i al for høj grad kampen igennem bolden ind over midten, idet de forsøgte at småspille med David Nielsen. David Nielsen er en type, som er fremragende når han får dybe stikninger og skal løbe om kap med forsvarerne, men som ikke har sin styrke i småspillet.
I anden halvleg blev Carsten V. Jensen sat ind på venstrekanten, og Larsen blev lavet til angriber i stedet for Stefan Hansen. Det gav langt mere saft og kraft i angrebsspillet, og Carsten V. formåede at udfordre forsvarerne. FC Københavns længe ventede udligning kom dog på et af Lars Højers legendariske frispark, som var en følge af et farligt træk af Michael Mio. Ind over muren og i nettet! I de sidste momenter af kampen kunne FC oven i købet have hevet sejren hjem ved et godt hovedstødsforsøg fra Sestan, men helt ufortjent var 1-1-resultatet dog ikke.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.