12.9.97: (Danmarksserien) KB - Brøndby 0-2 (0-1)

0-1 Kim Vilfort
0-2 Jesper Kolze

KB (3-4-3): Henrik Zarp - John Nielsen (anf), Lars Bredahl, Christian Winther - Dan Rasmussen (70. Casper Thurøe), Adam Holmegaard, Peter Decko (78. Jesper Nielsen), Christian Nielsen - Mate Sestan, Jannick Rasmussen, Martin Olesen (61. Erling El-Labban)

Brøndby: Georg Woltz (?) - Lasse Vigh, ? Jørgensen (70. Jimmi Christensen), Kenneth Rasmussen, Brian Trajano, Thomas Olsen, Martin Smith (anf), Mikkel Jensen, Søren Krogh, Kim Vilfort, Jesper Kolze

Denne fredag aften var 210 tilskuere mødt op for at se miniudgaven af den københavnske klassiker FCK - Brøndby (det var altså ikke derfor, der samtidig kun var 8.500 hjemme mod AGF). På bænken som Brøndbytræner kunne de se Lars Olsen. Af andre kendte ansigter var for KB den nye målmand Henrik Zarp og Mate Sestan, og i gult sås Kim Vilfort og Søren Krogh. De sidste, man kunne genkende, var et førstevalg til FC Københavns målmandspost, en tilskueryndling blandt FCKs spillere, og en glad svensk træner, som alle fulgte med fra tribunen. KBerne spiller som FCK helt i hvidt med både et FCK- og et KB-emblem, så spilledragterne hindrede ikke illusionen af, at man var til "nyklassiker". Men det var der så meget andet, der gjorde...
Kampen begyndte roligt, og angrebsreserven i FCK, Mate Sestan, var meget med i spillet. Hans spil var farligt, men som man véd med ham, er styrken hans målrettethed og hans svaghed det manglende blik for afleveringer. Han spillede som udgangspunkt centralt i tremandsangrebet med Jannick Rasmussen til højre for sig og Martin Olesen til venstre. Sestans gode og dårlige sider in mente er det ærgerligt, at han deltog så meget i det defensive arbejde, så han trak meget med tilbage.
Brøndby havde i begyndelsen mest spil, men KB de farligste chancer som primært faldt på kontraer. Efter 25 minutters spil fik Sestan således en stor chance, men der blev dømt offside. Kort efter havde KB endnu en god mulighed, da Martin Olesen lavede en kort smart aflevering til Christian Nielsen, som dog sparkede over mål. Ikke længe herefter kom Brøndby dog på 1-0, da deres meget spil endelig gav udslag i en stor chance. Lasse Vigh, som kampen igennem var blandt Brøndbys bedste, fandt Kim Vilfort med et fladt indlæg, og Vilfort, som stod på straffesparkspletten med 3-4 meter til nærmeste i hvid trøje, havde ikke svært ved at røre bolden og score. Herefter fik KB så småt svært ved at få bolden ud af forsvarszonen, men holdt dog Brøndby fra yderligere scoringer inden pausen.
I anden halvleg fik KB hurtigt en chance. Denne gang var den en lang aflevering til Martin Olesen, der da han og den iøvrigt ikke særlig sikre Brøndbymålmand nærmede sig bolden, skånede ham ved at trække sig lidt, hvorved han ikke scorede. Kort efter fik Søren Krogh dog en kæmpechance efter en lang aflevering fra en godt spillende Mikkel Jensen. Krogh var alene med Zarp, men sparkede forbi mål. Herefter øgedes kampens intensitet, da KBerne satte meget ind på at få udlignet. Blandt andre havde Lars Bredahl et godt forsøg efter en dribletur, men BIF blev mere og mere dominerende. KB foretog sin første udskiftning. Ind kom lille, hurtige og teknisk stærke El-Labban, som havde lavet KBs enlige mål i sidste runde, og det var tydeligt, at han var fysisk og mentalt friskere, end de efterhånden ret sløve medspillere. Tacklingerne var tynde, og tempoet lavt, og KBs offensiv var efterhånden kun kontraer eller lange bolde frem. Med et kvarter tilbage afgjordes kampen af Jesper Kolze, da han p.g.a. en meget passiv Winther i KB-forsvaret modtog en høj bold i feltet og scorede. Kampen afsluttedes med klar Brøndbydominans, hvor bl.a. Kim Vilfort havde en chance, hvor han ugeneret kunne heade bolden på undersiden af overliggeren. Mens mørket sænkede sig over Frederiksberg Stadion fik KB dog bolden i mål, men der annulleredes for hånd på bolden. Konklusion på FCK-spillernes indsats: Sestan med i meget, måske for meget, og som målmandsreserve fik Zarp ikke rigtig vist noget: Han kunne ikke gøre noget ved målene, og blev ellers ikke udfordret særlig. 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.