5.9.97: FC København - Ikast 3-1 (2-1)

5. 0-1 Christian Lundberg
31. 1-1 Stefan K. Hansen
33. 2-1 David Nielsen
47. 3-1 David Nielsen

7.341 tilskuere i Parken

FC København: Karim Zaza (7) - Morten Falch (5) (Aki Hyryläinen (6)), Michael Mio Nielsen (8), Diego Tur (6) - Lars Højer Nielsen (6) (Carsten V. Jensen (5)), Carsten Hemmingsen (8), Henrik Larsen (7), Peter Nielsen (8) (Mate Sestan (ub)), Bjarne Goldbæk (7) - Stefan K. Hansen (7), David Nielsen (8)

Dommer: Nikolaj Vollquartz (6)

Da Todi Jónsson var optaget af landskamp for Færøerne, var der en plads ledig ved siden af David Nielsen i angrebet. Den blev tildelt Stefan K. Hansen, der i sine hidtidige kampe i denne sæson ikke havde været overbevisende, men måske skyldtes det den hidtidige placeringen på midtbanen?
Ikast bragte sig hurtigt foran. Peter Nielsen mistede lidt unødvendigt bolden, mens næsten hele det københavnske hold var i angreb, og Ikast benyttede muligheden til et målrettet, hurtigt kontraangreb, som gav bonus til Christian Lundberg. Målet gav klart Ikastspillerne selvtillid, og FCK, som ellers var startet godt, fik det svært. Dele af forsvaret og ikke mindst de centrale, forreste midtbanespillere, var ikke overbevisende i defensiven. Der var ikke vilje og konsekvens, når bolden blev mistet, og det gav unødvendige kontraangreb til Ikast. Dele af publikum mistede efter knap 20 minutters modgang tålmodigheden, og begyndte at råbe "vi vil ha' Sestan på banen". Spændende udsagn; såvidt vides er han hverken forsvarer eller offensiv midtbanespiller. Godt halvvejs fik FC København dog udlignet. Stefan K. Hansen, som netop var i en situation, hvor han behøvede maksimal tilskueropbakning, modtog et indlæg fra Peter Nielsen. Det ekspederede han i mål på hovedstød, og havde dermed scoret sit første rigtige mål i FCK-dragten. Kort efter bragte David Nielsen FC København foran, da han sparkede molden mellem benene på Kaj Stefansen i Ikast-målet. Resten af halvlegen bragte flere FCK-chancer, og Bjarne Goldbæk og Peter Nielsen begyndte at komme mere ind i spillet. Stefan K. Hansen gjorde sig et par gange bemærket med nogle gode afleveringer, der havde snert - forstået på den måde, at de tvang medspillerne til at udfordre Ikastforsvaret. Det gav bl.a. et FC-frispark på kanten af feltet og gult kort til en Ikastspiller, da Lars Højer Nielsen blev stoppet voldsomt. Sidst i halvlegen blev Morten Falch skiftet skadet ud efter en nærkamp, hvor det var svært at se, hvad der skete. Han humpede ud.
I anden halvleg kom FC København for alvor til chancer. Efter kort tid scorede David Nielsen således efter en fremragende aflevering fra Peter Nielsen, som blot krævede en berøring af angriberens fod, før bolden var i mål. Herefter kom en lang periode, hvor FC København vel havde en kæmpechance hvert andet minut i løbet af de næste tyve minutters spil. Det vil føre for langt at nævne chnacerne, men alle offensive spillere, og Carsten Hemmingsen garneret med en forsvarsspiller i ny og næ, var bagmændene. I det hele taget spillede Carsten Hemmingsen en strålende kamp. Han var defensivt meget stærk, og han formåede ofte at omsætte bolderobringerne i farlige kontraangreb. På et tidspunkt havde han endog blot en spiller tilbage før han var alene med Kaj Stefansen, men blev revet omkuld (det gav fortjent en advarsel). Bjarne Goldbæk forsøgte sig rigtig mange gange på langskud, og selvom en del ikke var så farlige, var der også nogle af de sædvanlige Goldbækskud. Peter Nielsens anden halvleg retfærdiggjorde også tilskuernes "Bosse, fortryder du?"-råb. Blot kan det ærge, at der blev leget en del store chancer væk, hvor man med en tremålsføring kunne være helt sikre - men det gik jo godt! David Nielsen, som igen spillede flot for København, kan dog stadig se på, når de to landshold i den kommende uge spiller mod Kroatien. Meeen, der skal jo også være plads til folk som Kasper Dalgas og Peter Madsen i U21-holdets angreb.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.