1.6.97: FC København - OB 1-0 (0-0)

68.1-0 Morten Falch
udv. 60. Ronnie Ekelund

Holdopstilling: Antti Niemi, Morten Falch, Michael Mio Nielsen, Diego Tur, Henrik Larsen, Bjarne Goldbæk, Casten V. Jensen (Henrik Lykke), Carsten Hemmingsen, Kenneth Perez (Lars Højer Nielsen), David Nielsen, Martin Johansen

Carsten Hemmingsen var tvivlsom før dagens kamp efter sin sortie fra torsdagens kamp i Gladsaxe, men det, der ved første øjekast så meget alvorligt ud, hindrede ham ikke i at være med mod sine gamle venner og ikke mindst sin storebror. Derfor måtte Lars Højer starte på udskiftningsbænken.
Kampens indledning bød på størst overvægt til København, selvom OB absolut var med. Der var meget spil midt på banen, hvor begge hold gjorde alt for at formindske den plads, modstanderne kunne udfolde sig på. De københavnske spillere gjorde i kampens første halvdel generelt en god indsats, der dog ikke højnedes til det niveau, fans'ene havde glædet sig over i de foregående to hjemmekampe. Halvlegens største chancer tilfaldt FCK, men bl.a. Bjarne Goldbæk, Kenneth Perez og David Nielsen formåede ikke at lave mål. I forsvaret syntes Michael Mio at have lidt flere vanskeligheder, end han har haft i sit hidtidige gode forår. En anden spiller, der heller ikke spillede op til sit allerbedste, var forårets indtil nu bedste FC Københavner, Martin Johansen. Til gengæld var Bjarne Goldbæk ofte en nydelse, og hans spil denne søndag var et godt eksempel på, at lange afleveringer ikke nødvendigvis er et onde.
Halvlegen afsluttedes med endnu et par farlige FCK-chancer, men kampen var endnu målløs, da der blev fløjtet til pause. Denne udfyldte til lejligheden engagerede Jacob Haugaard, som vist afleverede en indsats, der blev kørt lige lovlig meget på rygmarven (uden at dette skal udvikle sig til en teateranmeldelse).
Efter pusterummet fik begge hold mere snert i afslutningerne, og især John Hansen havde en stor scoringschance. I takt med odenseanernes farligere afslutninger, kom Antti Niemi naturligvis i højere grad med i spillet, og han gjorde det fornemt. Kampen blev mere sjov at følge i den anden halvleg, og et kvarter inde i kampen tilsatte Bjarne Goldbæk og nyindskiftede Ronnie Ekelund i fællesskab opgøret drama: Efter en nærkamp stoppede Bjarne Goldbæk provokerende sit løb for at give Ekelund en skuldertackling. Dette generede Ekelund i en grad, så han daskede ud efter Goldbæk, som resolut gik til jorden. Kampens dommer, Lars Gerner uddelte derpå en advarsel og en udvisning til henholdsvis Goldbæk og Ekelund, hvilket vel også var det rigtige. Imidlertid gav navnlig fjernsynsbillederne senere mulighed for at studere denne for kampen afgørende situation, hvor der måske var lovlig meget Bundesliga-professionalisme over Goldbæks optræden.
I det store hele dømte Lars Gerner således en god kamp, mens hans linjevogter på kanten ved fanklubben, Jørgen Johansen, som så mange andre kolleger ikke helt havde styr på tre regler, der godt kan kaldes vigtige for en linjevogter: 1. En spiller, der er på linje med forsvareren er ikke off side. 2. Off side tidspunktet er, når bolden spilles. 3. Hvis man er i tvivl, skal der ikke vinkes.
Hvorom alting er, kom FCK bedre ind i kampen, og man havde fornemmelsen af, at det var et spørgsmål om tid, før København bragte sig foran. Det skete da også knap 10 minutter efter udvisningen, hvor der opstod klumpspil i OBs straffesparksfelt. Under tilfældighederne ramte bolden Michael Hansens arm, mens han stod på stregen. Selvom det så ubevidst ud, appellerede flere hvidtrøjede selvfølgelig for straffe (Milton dømte dog AaB-AB denne dag). Morten Falch tog imidlertid sagen i egen hånd og stoppede diskussionen med et skud gennem folkemængden. Stor jubel, og som der så rigtig blev sunget blandt den dejligt store tilskuerskare (8.000): Der er kun een fugl i Danmark.
Spillet herefter bød ikke overraskende på en del kontrachancer til København, der efter udvisningen fik langt mere plads til afleveringerne. Kontraerne blev navnlig styret af Larsen, Johansen, Nielsen, indskiftede Højer og lejlighedsvis fremrykkende Falch, men denne nye samling store chancer gav heller ikke udbytte. I afslutningsfasen kunne OB have fået uafgjort i forbindelse med flere store chancer, men her var Niemi som så mange gange tidligere i 1996-1997-sæsonen en god pointsikrer.

De 3 bedste FCK spillere: Bjarne Goldbæk, Morten Falch og Antti Niemi


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.