Tre mand frem

Parkens Selskabslokaler, 22. september 1998.

Ca. en gang om året afholder FCKFC en aften, hvor medlemmerne kan komme til at stille spørgsmål til FCK’s topfolk – denne aften var de deltagende Peter Nielsen (PN), Niclas Jensen (NJ) og Flemming Østergaard (FØ). Der var vel kommet omkring 50-60 folk til spørgerunden.

Fusionsnipserne var selvfølgelig også til stede, og kom hjem med skrivekrampe efter seancen, der varede omkring halvanden time. Og her er så langt de fleste ting, der blev spurgt om. Samt svarene, som skrivende ’Nipser godt nok ikke kan huske mere af end de par stikord, der mere eller mindre læseligt står på arket. Så det er bare det korte af det lange.

Det var ret interessante og ærlige svar, omend holdt diplomatisk og professionelt. PN var ret tænksom og virkede meget interesseret i at høre fansenes synspunkter, NJ var afslappet og charmerende, og FØ var meget veloplagt og virker egentlig som om, han lever og ånder for at deltage i disse forestillinger.

Det var dagen inden bomben om Karlssons fratræden blev smidt, men det blev naturligvis ikke nævnt af nogen i panelet.

Bedre sent end aldrig; her er tirsdagens emner:

Er det korrekt, at der er kommunikationsproblemer mellem spillere og ledere?

Det synes PN ikke. Han mente, at der altid kunne være nogle mindre uenigheder, men ingen store problemer.

Er der brug for en hård hund som træner, som f.eks. Peter Rudbæk (!?)?

Først lidt debat, om Peter Rudbæk er en hård hund, og så kommer FØ ind på, hvilken type træner man leder efter, når det bliver aktuelt. Set i bakspejlet havde udsendte ’Nipser ikke regnet med et langt og grundigt svar, men snarere "Der er slet ikke brug for nogen træner!". FØ mente, at valget af træner skulle træffes ud fra, hvordan truppen er sammensat.

Hvordan går det med Ishockey Clubben København?

FØ indledte den første af mange anekdoter om sportspressen, da han kom ind på TV2’s scoop om samarbejdet mellem håndboldklubben Ajax og FCK – FØ’s (i programmet ganske tydelige) interesse var frembragt ved ’kreativ klipning’! Det ligner da ikke TV2…

Ingen aktuelle planer om håndbold. Ishockeyen kan derimod godt gå hen og blive aktuel. Men : "Det er fodbold, det drejer sig om."

Hvorfor svinger holdets indsats så meget?

PN sagde: "Det ville jeg fandeme også gerne vide". På holdet har de diskuteret det. Men de ved det ikke.

Hvad er forskellen på PSV Eindhoven og FCK?

NJ fortalte, at han ikke så den store forskel, men måske var det den lidt længere tradition hos PSV; ellers så han flest ligheder, f.eks. i klubbens faciliteter, ambitioner og fans.

Han glemte dog den oplagte lighed, at Peter Møller var et kæmpeflop begge steder.

Hvad er klubbens holdning til Ultras og grunden til, at de stadig er på stadions?

FØ fortalte, at han samme dag havde haft et møde med Ultras, sikkerhedsfolk og politi. Konklusionen var, som jeg forstod det, at Ultras ville blive forment adgang hvis de lavede ballade, eller hvis de bar deres uniformer. Det er i øvrigt, nævnte han, en beslutning som Parkens sikkerhedskorps træffer.

Hvad betød EuroStand?

PN sagde, at han kunne mærke, hvordan opbakningen i anden halvleg hjalp, og at det ville være ærgerligt, hvis der skulle være så roligt fremover.

Kommer der blå/hvide sæder i Parken og mere FCK-udsmykning?

FØ nævnte FCK-flagene over Parken, som skal gå hele vejen hen over tagene. Og noget tale om et nyt navn til stadion, hvilket dog ikke bliver aktuelt. Dog intet om sæderne.

Hvad er der af nyt om Steensgaard?

Han afslog tilbuddet, sagde FØ, og forlader klubben. Han ville have en engelsk lønning, FCK kunne tilbyde en dansk lønning. Tilbuddet bliver ikke forhøjet, og han og FCK er lige gode venner af den grund.

Hvor rige er vi?

FØ oplyste, at ved regnskabet 1. juli opgjorde man egenkapitalen til 11. mio. kr.

Nu regner han med en børsværdi på ca. 360-380 mio.

Læser I Fusionsnipsernes hjemmeside?

(’Nipserne sværger på, at dette spørgsmål ikke var plantet af nogen af os.)

NJ sagde, han er begyndt (men kun når det går godt...).

FØ sagde, at han har fået en computer og vil læse den fremover – indtil den er monteret har Charles Maskelyne pligt til at underrette ham om hvad der sker. Han opfordrede derefter til en medlevende seriøs debat på nettet, men advarede mod at skade klubben, da der er journalister, som finder deres stof på internettet.

Er der mangel på sammenhold og klubfølelse?

NJ mente, der er et utrolig godt sammenhold og en god stemning.

PN var enig, dog at der igen altid kunne være et par småting.

FØ pointerede, at man aldrig får en trup med kun tilfredse spillere, og at det kun er sundt, at alle gerne vil spille. Og hvad angår klubfølelse, kan man blot se KB’s anlæg – dér finder man Ulle og Henrik Lykke oftere end i Herfølge…

Hvad er din holdning til det nye spillesystem?

PN svarede, at det var et forsøg, som blev gjort, fordi det gamle var kørt fast. At 3-5-2 var mere sikkert, og at 4-4-2 (som han kaldte det) var mere satset, men måske mere egnet til at få succes internationalt.

Han virkede ikke helt som om, han vidste, hvad han skulle svare, og det var jo ikke så mærkeligt efter søndagens kamp med en halvleg med hvert system – dagen efter spillede vi 3-5-2 i Svendborg.

Indføres præstationskontrakter?

FØ sagde, at det gør der allerede nu, da man har bonusaftaler. Men der arbejdes med mere præstationsbetingede kontrakter. Men det er få, der beder om dem.

Bliver der arbejdet mentalt, med motivationen?

PN sagde, at der bliver arbejdet med koncentration, men ikke med fagfolk, og (henkastet) at der måske var brug for en psykolog. En sådan blev straks bevilget af FØ.

Hvad er betydningen af TV3-aftalen?

FØ: man forlader nu en helt solidarisk fordeling af TV-pengene. Der var mulighed for, at de store klubber ville have gået enegang. Nu skal pengene deles: 50% solidarisk, 25% til topholdene (gradvist efter placering) og 25% til de hold som er i TV.

Han kritiserede i øvrigt kvaliteten af den hidtidige dækning. Ingen protester herfra.

Du er en god anfører udadtil, men har ingen styrende rolle på banen, hvorfor?

Til PN, som svarede, at det er vores problem, som skal løses, og ikke mere. Jeg bed ikke selv mærke i det, men efter seancen brød en større debat ud om, hvad Anføreren mente med det. Det skal blive interessant at følge.

Hvordan synes du, forholdet til FCKFC er?

FØ mente, at det var godt, og at han lytter til fansene, når han er blandt dem. Han indrømmede at være nærtagende over for personlig kritik fra folk, som ikke kender ham, men gør meget for at lytte til fansenes meninger.

Hvor mange fra FCKFC har aktier, og hvor mange har beholdt dem?

FØ nævnte et tal på 6.500 nye aktionærer, heraf et ukendt antal medlemmer af FCKFC. Han er glad for, at fans kom med, men overrasket over hvor få det var. Han røbede, at vi har mange jyske aktionærer, især fra Århus og Silkeborg.

Er Thomas Rytter en ny Jakob Svinggaard?

FØ afviste dette pure, og lagde en god del af skylden for Jakobs situation for døren af en tidligere direktør. Han beskrev skaden som mystisk og en lidelse for Rytter. Det skal nu undersøges, om han har brug for en operation. Han beskrev Rytter som ’outstanding’, hvilket PN var enig i.

Hvorfor får man ikke svar på en klage?

Nok affødt af et aktuelt eksempel, spørgsmålet blev ikke uddybet. FØ sagde, at det gjorde man også.

Hvor fejrer vi DM?

FØ: I Parken, selvfølgelig.

Hvis vi får hjemmebanelodtrækning i Europacuppen, skal vi så skifte til at starte ude?

Ja, forklarede FØ, for Brøndby bruger Parken (21/10 mod Murdochs tropper). Men han regnede det i øvrigt for en fordel at starte ude.

Hvad tjener vi på BIF’s kampe i Parken?

Det måtte FØ ikke fortælle – en forretningshemmelighed.

 

Derefter var der ikke så meget gods tilbage i spørgsmålene, så vi kan kort fortælle,

Det var det. Resten var småsnak og hygge, og ’Nipserne var sultne og trak sig tilbage i god ro og orden.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 27. september 1998.