F.C. København – Silkeborg IF 2-1 (1-0)

1-0, Jacob Juhl, Selvmål (40.)
1-1, Brian Petersen (47.)
2-1, Peter Møller (81.)
18.867 tilskuere


F.C. København stillede med følgende hold:

Kihlstedt, Antonelius, Albrechtsen, Svensson, Christiansen, Røll, Poulsen, Mykland, Fredgaard (Bisgaard), Zuma (Zivkovic) og Jönsson (Møller).


Man bliver lidt mere end tres sekunder i minuttet ældre hver gang F.C. København fører med en enkelt pind, når kampuret runder de 90. Denne gang holdt føringen hele vejen til 95 minutter, og de hvide kunne placere endnu tre point på kontoen efter en 2-1-sejr over Silkeborg IF i en særdeles velbesøgt PARKEN.

Allerede i kampens første fem minutter satte de regerende mestre sig i respekt ved farlige afslutninger fra Fredgaard og Zuma. Sidstnævntes gik tæt forbi efter elegant sammenspil med Poulsen, Antonelius og Røll, mens førstnævnte blev reddet af en velplaceret Henrik Ipsen i SIF-målet.

Samme placeringsevne udviste keeperen ikke ved Silkeborgs utallige målspark, som han konsekvent tog længst muligt væk fra den position, hvor han modtog bolden fra bolddrengene.

Dommer Anders Mosegaard virkede imidlertid fast besluttet på at demonstrere, at han ikke var det mindste imponeret over at passe fløjten i en kamp med næsten 19.000 tilskuere. Og jo mere de mange FCKs fans peb, jo længere snor fik Ipsen af Mosegaard.

Silkeborg var på jagt efter et enkelt point, og det kan der ikke indvendes noget imod, når man som bundhold møder SAS-ligaens formstærkeste mandskab på udebane. Ikke desto mindre virkede Ipsens provokationer unødvendige, og de burde have kostet en henstilling fra dommeren.

Denne valgte i stedet at vise det gule kort til Albrechtsen, da han gik hårdt, men fair til Per Ottesen ved baglinien. I faldet ramte Ottesen et reklameskilt og måtte lade sig udskifte.

Efter 22. minutter gled en veloplagt Zuma fri foran Nedre C, men indlægget lå ganske få centimer for tæt på Ipsen og for langt fra Jönsson. Fire minutter senere lagde en solidt spillende Mykland bolden ind i det lille felt, hvor Røll blev holdt borte fra afslutningen af en Silkeborgspiller, der næppe selv havde troet, at han kunne slippe for den forbrydelse uden advarsel og straffespark. Det gjorde han.

I det 27. minut blev Zuma fældet udenfor feltet, men Fredgaards efterfølgende forsøg på frispark røg over mål. Derefter fulgte en række halve chancer til F.C. København, der dog ikke for alvor fik sat sig igennem. Især Todi Jönsson havde svært ved at finde melodien. Færingen var ofte i boldberøring, men forfaldt desværre for ofte til at falde baglæns mod forsvareren i stedet for at møde bolden.

Modstanderne var sjældne gæster i F.C. Københavns felt. Bo Nielsen og Brian Petersen forsøgte sig sporadisk, men jydernes manglende vilje til at komme frem på andet end dødbolde gjorde kampen noget ensidig. Forsvarsmæssigt stod silkeborgenserne godt, og ikke mindst Jacob Juhl ragede godt op i landskabet.

Det gjorde han heldigvis også i det 40. minut, hvor han stødte en Zuma-afslutning i eget net til en fortjent, men for lille pauseføring til F.C. København.

2. halvleg var kun et minut gammel, da Carsten Fredgaard blev hevet omkuld udenfor eget felt. Mosegaard fløjtede konsekvent og pegede derefter i retning af FCKs mål ! Spillernes hovedrysten afslørede deres afmagt. Frisparket til Silkeborg førte til et hjørnespark, hvor Kihlstedt med nød og næppe fik bokset til nyt hjørne. På dette placerede Brian Petersen bolden direkte i Kihlstedts netmasker.

Kort efter blev Poulsen fældet og sparket i ansigtet. Forseelsen foregik cirka 1,5 meter fra dommeren, der fravalgte både frispark til F.C. København og rødt kort til silkeborgenseren.

De følgende tyve minutter var ikke nogen stor oplevelse, idet Silkeborg havde held med et ret henholdende spil, og københavnerne gjorde spillet langt mere indviklet end nødvendigt.

De røde fra Søhøjlandet nåede frem til flere småfarlige situationer udenfor og i kanten af FCKs straffesparksfelt. Bo Svensson måtte på et tidspunkt tage ulovlige midler i brug, da han kom for sent i en tackling. Den efterfølgende advarsel koster ham deltagelse i næste uges udekamp i SAS-ligaen mod Esbjerg.

F.C. Københavns udfald begrænsede sig til et godt forsøg ved den ene stolpe fra Bisgaard, der havde erstattet Fredgaard, og et par hovedstød over mål fra Todi Jönsson og anfører Christian Poulsen. Derudover var Bisgaard tæt på at udnytte, at Ipsen gik fejl af et indlæg midt i feltet.

Poulsen og Mykland fordelte spillet godt, men mest til siderne, og spillet kom aldrig i nærheden af de vidunderlige momenter fra kampen mod eksempelvis OB tidligere på foråret. Overtaget var dog markant, og det havde været urimeligt, hvis Svenssons forsøg i det 75. minut på egen overligger havde medført en føring til Silkeborg.

En aggressiv og indskiftet Møller fik i flere tilfælde sat lidt mere gang i F.C. Københavns angrebsspil, og i det 81. minut steg Møller til vejrs og headede Peter Christiansens følte aflevering i mål.

Sejren kunne være blevet et mål større, hvis Zuma havde været lidt mere skarp i næstsidste minut, men de tre point var hjemme på en dag, hvor 18.869 tilskuere gerne havde set flere lækkerier, men trods alt ikke var utilfredse med udfaldet.