Samtale med Benny Johansen 2

Fusionsnipserne og Køge Boldklubs officielle hjemmeside bringer her i samarbejde anden del af samtalen med Benny Johansen.

Vores samtale foregik en onsdag forsommeraften i Køges klubhus. Som fremmed oplever man hurtigt, at alle der er i klubhuset, føler sig godt tilpas der, og alle kender hinanden. Husets restaurant ligger i anden sals højde bag et af hjørneflagene på Køge Stadion. I forlængelse af klubhuset er hovedtribunen, mens den billige langside kun har nogle få trin. Det er svært at forestille sig, at mere end 10.000 mennesker i Køges storhedstid i 70erne kunne presse sig sammen på stadion.

Vi fortrækker dog fra restauranten, da højlydt hygge ikke går i spænd med den medbragte diktafons ydeevne.

Vi starter med at snakke lidt om løst og fast i FCK for tiden, og taler her om Kim Madsen, og hans mulige evner i FCK-dresset (som han jo nu er vendt tilbage i).

FC: Nogle gange savner jeg at se spillere fra klubben komme op. Det er som om, der er mange, der bliver hentet ind?

Benny: Der har været en periode i FC, hvor det har været etablerede spillere udefra. De sidste af de unge er fra min periode. Ole Tobiasen blev jo solgt, men Morten Falch var en af dem, der kom fra KBs ynglinge, og som jeg tog ind på førsteholdet.

FC: Ja, en af hans første kampe, den første der blev spillet i Parken, kom han jo ind og reddede æren.

Benny: Ja, han kommer ind og scorer, og i en af hans næste kampe laver han to mål oppe i Ålborg. På det tidspunkt var hele FCK-holdet jo et ungt hold. Gamle rutinerede spillere, der var tilbage efter det første skifte fra 1903-tiden, var Lønstrup, Højer, Giolbas og Uldbjerg.

FC: Der er mange af dem, der har holdt ved i en del år.

Benny: Det er der, men når jeg kikker på FC Københavnholdet nu, så har jeg 5-6 mand: Tur, Højer, Falch, Mio, Karim, C.V.

Tiden i B1903

FC: Afhængig af, hvordan man er kommet ind som tilhænger, er holdningen lidt forskellig. Når man har været med fra 1903 synes man jo, det er lidt underligt, men man vel bare synes, klubben skal købe de bedste spillere, hvis man er helt ny som fan?

Benny: Ja, ja. Jeg synes ikke det gør så meget for linjen tilbage til det gamle B1903, som var bygget op omkring en ældre basis: Det var Palle Petersen, Michael Manniche, Pierre Larsen, Kenneth Wegner, Piechnik. Da hørte Diego, Højer og Lønstrup til de helt unge spillere. Så vi gennemførte en generationsveksling efter holdet, der havde stor succes i 1903, og de der overtog, kom så til tops med FC.

FC: Det her avisudklip kender du vist godt (artikel fra Aktuelts reportage fra B1903 - Bayern München).

Benny: Ja, det er jo så fra B1903-tiden. Bayern München-kampen er jo speciel og står klart og tydeligt i erindringen.

FC: Det var også helt surrealistisk at stå og se på.

Benny: Ja, det var en spændende kamp. Det, der var det skægge ved det, var ombygningen af Gentofte Stadion på det tidspunkt, der gjorde, at vi havde fået tribunerne helt op til banen, så vi fik en fortættet stemning.

FC: Jeg kan huske, Brøndbykampen blev spillet søndagen efter med samme stemning.

Benny: Ja, jeg tror der var 16.000, og nogen, der ikke kom ind. Det var jo lidt specielt for Gentofte Stadion på det tidspunkt.

FC: Hvis man tager det næste avisudklip her; første sæson bliver I af Ekstra Bladet udnævnt til at være favoritter.

Benny: Ja, vi missede jo det sidste år med 1903. Der var vi jo afgjort det stærkeste hold i Danmark: Vi nåede jo pokalfinalen, og tabte i en noget speciel kamp ovre i Århus, bl.a. med Diegos skade o.s.v. Så kom den sidste og afgørende kamp mod Lyngby på Gentofte Stadion, hvor vi måske tabte 1 ud af 10 kampe, så tabte vi præcis den til Lyngby. Så selvom de ikke nåede helt til tops men fik to andenpladser havde vi et utrolig godt hold.

FC: Ja, og oven i købet var der jo Europa Cuppen med to kampe mod Torino i foråret. Der var meget at gabe over på det tidspunkt.

Benny: Det var der, men jeg synes så stadig, at når man ser på Europa Cup-kampene mod Torino blev der dengang gjort en stor fejl fra ledelsens side: Vi byttede rundt, for ledelsen ville helst spille hjemme først for at tjene penge. Men vi skulle spille så tidligt, jeg mener det var 4. marts, d.v.s. vores forberedelser var jo svære. Der var mit udgangspunkt, at hvis vi fik lov at spille på udebane først, skulle vi ikke koncentrere os om at spille underholdende, men kunne stille os ned og spolere kampen totalt i 90 minutter.

FC: Jo, og det gik jo egentlig også meget godt dernede.

Benny: Ja, vi tabte 1-0. Men fejlen var jo, at vi tabte 2-0 i Gentofte i den første kamp. Hvis vi derimod havde fået 14 dage i bedre vejr i Danmark, så kunne vi om ikke have slået dem, så gjort det godt.

FC: Det var jo heller ikke det bedste italienske hold på det tidspunkt.

Benny: Nej, men Torino nåede trods alt i finalen i UEFA Cuppen mod Inter, vistnok. Så vi røg ud mod dem, der sidenhen kom i finalen.

Starten i FC København

FC: Var det så ikke lidt specielt at blive udnævnt til danmarksmesterfavorit det første år?

Benny: Jo, det var det da, men vi havde jo fået samlet en god trup med 1903-gruppen, som havde været de bedste året før. Så det var vel ikke helt ulogisk, at man fra starten så os som favoritter. Det stolede vi også selv på, at vi var. Vi gennemførte jo en god sæson, hvor vi på et tidspunkt i efteråret overtog førstepladsen, og så holdt vi den året ud, så vi kunne blive mestre i vores kamp i Brøndby. Det var selvfølgelig noget vi gjorde med stor fornøjelse netop derude (Benny smiler).

FC: Det var så lidt underligt at se, at de var i udekampene, det gik godt, mens det i Parken var mere svingende.

Benny: Der var ingen tvivl om, at det på det tidspunkt, da det var nybygget, var et meget spændende spillested for gæsterne. Og så var det endnu ikke blevet udviklet til en hjemmebane for FC København, som de andre ikke kunne lide at komme på. Så de andre ville særlig gerne ind at gøre det godt i Parken, og det var det, der gjorde det svært for os derinde. På det tidspunkt var de andre ikke trykket, som nu, hvor det har udviklet sig til at være en lidt bedre FC-hjemmebane.

FC: Dengang var folk heller ikke så larmende til kampene, som de er nu.

Benny: Nej, det var de ikke, men vi havde dog et rimeligt publikum. Jeg tror, vi var oppe i nærheden af 10.000 tilskuere i snit det første år. Og så var der jo AaB-kampen efter vi var blevet mestre, som var lidt mere feriefodbold, der var vel 24.000 eller noget i den stil.

FC: Den måde, det blev grebet an fra ledelsen side, var ikke noget man ellers så: Store avisannoncer og Johnny Reimer, der spillede.

Benny: Ja, der var lavet lidt ekstra, musik og gratis fadøl ude bagved. Det lokker jo altid en hel del tilskuere til, må man indrømme. Men det var da også fantastisk for FC, at man gik hen og vandt mesterskabet i sin debutsæson.

FC: Der er så nogen der siger, at det var med til at lægge pres på spillerne, selvom man selvfølgelig ikke siger: Vi gider ikke at vinde Danmarksmesterskabet.

Benny: For at være helt ærlig, så mister vi jo faktisk mesterskabet i sidste kamp året efter ovre i Odense, hvor vi jo i næstsidste kamp havde hjemmekamp mod Silkeborg, og vandt 4-1. Så tabte vi ovre i Odense, og jeg synes stadig, det er lidt.... At de vandt den, var en ting, for den stod 2-2 kort før tid. Da de scorede til 3-2 på overtid stod vi 10 mand i deres straffesparksfelt, nærmest som når man piller målmanden ud i ishockey. Jeg var ellers helt overbevist om at vi havde vundet mesterskabet igen, og førte jo også 2-1 ved halvleg.

FC København i Europa

FC: Så er der jo de ting man helst glemmer: De europæiske resultater, som vel var lidt svære at forstå.

Benny: Ja, både og... Vi tabte 5-0 nede i Auxerre det første år, i en kamp, hvor man bagefter kan se, det var lidt fjollet, at vi tabte 5-0. Vi spillede fuldstændig lige op med Auxerre og skulle have et straffespark i løbet af de første 30 minutter, og så gik det galt. Da de lavede 3-0-målet lavede jeg en offensiv satsning for at lave et mål. Det kostede yderligere 2 mål i den anden ende, og det må jeg tage på min kappe, men det står der jo ikke noget om bagefter, der står de 5-0, som man får balladen for. Som jeg husker tilbage på den Auxerrekamp havde vi også temmelig mange ude.

FC: Ja, Nicolai Wael var vel med i stedet for Uldbjerg, som en af de få kampe, han spillede.

Benny: Ja, der tror jeg nok, jeg også erkendte dengang, at jeg skulle have sat Kenneth Birkedal til at spille den venstre back i stedet. Men, de var et godt hold.

FC: Det var sjovt at se, at deres træner (Benny bryder ind - ja, Guy Roux) op til kampen sagde, at det ville blive svært mod det europæiske storhold FC København, vi er jo kun et lille hold.

Benny: De underspillede klart deres egen rolle, men nåede jo langt. I det hele taget nåede de hold, vi røg ud til på det tidspunkt, jo temmelig langt. Det andet store nederlag, vi rendte ind i var så Milan året efter. Der må man sige, at hvis det bare lykkes for Milan, er det ikke noget at gøre ved det. Alle hold ville jo få slået benene væk under sig, hvis man er bagud 2-0 efter 4 minutter. Derefter havde vi ikke en chance for at komme tilbage i den kamp, for selvtilliden var blæst ud af spillerne på det tidspunkt.

FC: Det var også underligt at folk pludselig begyndte at holde med Milan, det var til at blive dybt frustreret over.

Benny: Ja, i stedet for at forsøg at hjælpe holdet, så holdt man med Milan, og det var jo sådan en af de helt specielle ting. I en så svær situation skulle holdet nok have været yderligere kraftigt bakket op, så vi kunne have løftet os lidt. Det var en svær kamp.

FC: Inden var der så en anden kamp, jeg kan huske.

Benny: Det er vel Linfieldkampen, du tænker på?

FC: Ja, lige præcis med "Højers Himmelske Hammer".

Benny: Vi tabte jo 3-0 ovre i Linfield i kamp, hvor vi skulle have ført 2- eller 3-0 efter ½ time, hvor Martin Johansen to gange har sparket bolden over mål fra ½ meters afstand. De var et hold, vi helt sikkert skulle have slået i begge kampe. Der måtte aldrig nogensinde blive nogen spænding om det, men alligevel blev det jo meget spændende i returopgøret, hvor vi laver to hurtige mål ved Peter Møller og Martin. Og så kan vi alligevel ikke komme igennem til sidst, før Højers frispark kommer i allersidste sekund, hvor dommeren jo går hen til Lars og siger "last action".

FC: Det er bedst når det gælder.

Benny: Så scorer vi så sejrsmålet i omkampen ved Kim Mikkelsen.

FC: Men det var lidt mærkeligt, for et af holdets styrker lidt tidligere var lige præcis de europæiske kampe. Nogen siger, at de gamle spillere forsvandt.

Benny: Ja, de gjorde de jo. Der blev gennemført et generationsskifte lige efter, vi havde dannet FC København. Det havde en klar betydning, da det hold, der derefter spillede europæisk, havde meget lidt Europa Cup-erfaring. Når man så bliver kastet for Milan, skal man få problemer. Det betragtede jeg som et af problemerne, at holdet skulle have spillet 2-3-4 gange Europa Cup endnu, før de var ved at være klar til at gøre sig gældende.

FC: Når man ser på FC i efteråret 1994, skal du forhandle kontraktforlængelse til næste sommer. Man kan godt se, at du på den ene side gerne vil fortsætte, men på den anden side har du været i klubben i lang tid. Allerede der taler du om, at det kunne være spændende at komme til et arabisk hold.

Benny: Allerede fra et tidligt tidspunkt, da jeg blev spurgt om jeg kunne tænke mig at prøve noget andet, sagde jeg for skæg, at hvis der kom en eller anden oliemillardær med en kuffert, kunne jeg godt klare den to år på vand og salt. Så det var lidt af en joke i starten, men så kom faktisk tilbudet om at komme til Qatar. Da det kom, havde jeg faktisk et år tilbage af min aftale med FC København.

Det 3/4 år efter Keld Kristensens fyring

FC: Ja, der var du stoppet, så overtog Keld Kristensen...

Benny: Og der vil jeg sådan set stadig sige, at Keld sådan set bare var uheldig på det tidspunkt.

FC: Det er trods alt heller ikke så mange kampe, han får, med 2 point i 6 kampe.

Benny: Nej, det var lidt specielt, for Keld og jeg havde haft et utroligt godt samarbejde i de første år, både i 1903-tiden og i FC. Vi havde kendt hinanden i masser af år. Kelds far var baneforvalter derude, da jeg kom til derude, og jeg er stadig aktivt medlem i 1903. Hvis jeg var 11-12 år dengang har jeg altså været medlem i 36-37 år nu. Jeg tror nok, jeg spillede to år under falsk navn, da jeg som otteårig kom op og spillede lilleput i to år. Men det kan jeg vel ikke blive straffet for nu (Benny griner).

FC: Så kom du altså tilbage efter Keld Kristensen.

Benny. Ja, Keld stopper der, og der skal vi så slås det efterår for at blive i superligaen, for der er nedrykning allerede før vinterpausen. Vi sikrer os placeringen i næstsidste kamp inde i Parken mod Ikast.

FC: En kamp, der blev meget følelsesladet, med mange tacklinger osv.

Benny: Ja, to røde kort og alt mulig andet, der gjorde den speciel. Men derfor var vores placering også sådan, at vores satsning måtte blive på pokalen, hvor vi var kommet langt. Så forårssæsonen blev lidt blandet, men kom i finalen, hvor vi vandt over AB.

FC: AB kom jo fra kvalifikationsligaen, som den vist hed dengang, og du sagde den gang, at taktikken skulle være at spille lige op med dem en time, og så lade dem falde sammen.

Benny: Vi havde mødt dem mødt dem i en træningskamp samme forår, hvor vi havde tabt ude i AB med 5-3. Det gav dem lidt tro, men allerede der synes jeg, man kunne se, hvad vi skulle for at få det til at fungere. Og målene kom jo så også i anden halvleg. Det skabte lidt diskussion dengang, som der har været nogle gange, når det gjalt mine dispositioner med tvillingerne. Mange ville have Martin og Michael til at spille, men jeg havde mine egne idéer om, hvorledes det skulle gøre. Nogle gange skulle der startes med dem, nogle gange skulle den ene starte ude og den anden komme ind i kampen lidt senere. Det var præcis det jeg gjorde i AB-kampen, hvor Michael var ude, og så havde jeg sat den unge og uerfarne René Tengstedt ind, for med sin styrke at slide sin direkte modstander, Thomas Schønnemann, ned i første halvleg. Så blev Michael sat ind i anden halvleg efter at have siddet og blive godt irriteret på mig. Så han kom ind og skulle vise en hel masse, og spillede en pragtkamp.

FC: På det tidspunkt begyndte der også at være færre penge at købe ind for i klubben. F.eks. René Tengstedt kom til at spille relativt lang tid som angriber, hvor det egentlig ikke gik ham så godt.

Peter Møller - succes eller fiasko?

Benny: Nej, vi havde hentet Peter Møller tidligere.

FC: Det virkede også lidt mærkeligt, at Peter Møller kom ind til klubben og efter en svær start egentlig spillede et godt forår, hvorefter han så i august blev lejet ud til en eller anden svejtsisk klub.

Benny: Det skete efter jeg forlod klubben, for jeg argumenterede mange gange imod, når der blev sagt til mig, at han ikke fungerede i FC. Det var jeg uenig med journalisterne i. På den måde vi spillede, skulle han først lige lære det. I AaB var han alene centerforward og havde haft masser af plads, fordi de trak sig langt tilbage. Når vi spillede i FC, i hvert fald med det hold jeg havde, ville vi være boldkontrollerende og presse spillet højt op, hvor det foregik med en masse små, korte afleveringer. Det vil sige, at der ikke var noget plads for ham at spille på, og det skulle han vænne sig til. Han lavede 8 eller 9 mål det første år, og det sagde jeg var fuldt ud tilfredsstillende. Hvis en forward, der bliver pakket tæt ind, kan lave 8-9 mål på en sæson, har han helt klart løst sin opgave.

FC: Det var vel også det samme, som Manniche lavede?

Benny: Ja, Manne lavede ikke flere, det glemmer man altid.

FC: Hans position var vel meget den samme, med at være med ryggen til modstanderens mål, modtage bolden og fordele den igen.

Benny. Ja, det glemmer man i alt for høj grad.

Pengene

FC: En ting, som man kan undre sig over, var at klubben ikke allerede dengang foretog den børsintroduktion, hvor man kunne få en masse penge.

Benny: Jeg tror ikke, der var nogen, der havde tænkt på det. Brøndby har jo været foregangsmænd med en masse ting, og har gjort sig en lang række spændende tanker, som de andre danske klubber har lært af. Det skal man jo ikke lægge skjul på, og det skal de have ros for.

FC: Selvfølgelig havde det ikke givet 70 millioner, men...

Benny: Ja, det kunne have givet en del. Men man kom ind i en mere turbulent periode. Der er noget pengenedgang, men spillet hænger heller ikke så godt sammen længere.

FC: Ja, hvornår er det egentlig, Allan Nielsen kommer til klubben?

Benny: Allan kommer i vinterpausen 93-94, og bliver skadet næsten med det samme, så jeg nåede næsten ikke at have glæde af Allan, da vi tabte DM i Odense.

FC: Han fungerede jo egentlig ganske godt i FCK, og det var sådan noget med f.eks. Allan Nielsen der gjorde, at mange tilhængere ikke kunne forstå, der aldrig kom FCKere på landsholdet.

Bundsolide Brøndby og Fikse FC København

Benny: Det var jo den snak, der var på et tidspunkt. Man synes jo, det hele blev hentet ude i Brøndby.

FC: Havde det noget med landsholdets spillestil at gøre, eller var det mere spillertyperne, som ikke var den slags, Richard Møller ville have.

Benny: Jeg tror nok det var typerne. Hvis jeg skal være lidt fræk, vil jeg sige at mit hold i FCK var lidt mere sofistikeret og spillede lidt smartere fodbold, de fleste af dem; hvor Brøndbys spillere er bundsolide. Jeg har hele tiden sagt: "Al ære og respekt for Brøndby". Jeg synes de er bundsolide håndværkere (man skulle næsten tro, Benny havde kikket i Fusionsnipsernes Sportsjournalistik - Dansk Ordbog, red.). Det er bundsolidt håndværk, det de laver derude: De ved præcis, hvad de skal lave. Men så har man jo Ole Bjur, som er lidt speciel, som også har nogle andre strenge at spille på.

FC: Man kan også se, at han nogen gange blive pillet af holdet, hvis det ikke går så godt et par kampe.

Benny: Ja, der kan han godt risikere. Det er stadig sådan, at FC satser på at hente nogle profiler ind, som kan lave noget smart: Peter Nielsen, Todi Jónsson, Thorninger, lidt spændende.

FC: Ja, forsvarerne er jo også tit gode, også i det offensive.

Benny: Ja, men det er ikke kun det offensive, det er også mere typen af spillere.

FC: Vil du også sige typen af mennesker?

Benny: Nej, ja, Thorninger er vel næsten atypisk på den måde at - uden at sige det for groft - så er han jyde i FC København.

Bennys FC København og FC København nu, og FC-stilen, der blev væk

FC: Men hvis du kikker på FCK nu, og så på FCK, da du havde dem, så er det vel først og fremmest pengene, der er til forskel?

Benny: Jo, der er kommet nogen flere penge ind i FC København nu. Spillerne, tja, der findes stadig en del teknikere, men der er også hentet fysisk stærkere spillere, end dem vi havde. Men jeg synes måske, man er gået lidt på kompromis med FC-stilen. Jeg havde, da jeg var træner, nogle store diskussioner med alle mulige, der sagde, at vi ikke var fysisk stærke nok. "Det kan ikke være rigtigt, at vi skal leve på fysikken.", sagde jeg. "Vi har udviklet en spillestil, der er teknisk og meget underholdende, og den kan man godt klare sig med. Hvis vi får fysisk stærkere spillere ind, taber vi vores image". Vi havde nemlig fået skabt et image for, hvilken type fodbold, vi spillede i FC København. Det stod jeg for og sagde, at det er FC København, og vi spiller på den måde.

FC: Jeg husker Michael Schäfer også stod for den stil, hvor han på et tidspunkt var i TV2, som viste ham et AGF-angreb: "Bolden ud til fløjen, til baglinjen, ind over og i mål", hvorefter han blev spurgt, hvorfor FCK ikke gjorde sådan. "Det kan enhver jo gøre", svarede han.

Benny: Det er sådan, og det er den udvikling, der er sket. Eller der var ved at ske, for nu man så ændret det - måske - med et par af indkøbene: Peter Nielsen, Niclas Jensen, hvis han ellers begynder at komme ordentlig i gang. Men der var altså en periode, hvor FC troede, at den måde man skulle konkurrere med Brøndby på, var at få samme fysik og samme bastante stil. Da jeg kom hjem efter Qatar kunne jeg ikke genkende holdet. Det var jo ikke den spillestil jeg stod for derinde.

FC: Det var nærmest noget ledelsen dikterede derinde med valget af træner, hvor man hentede Kim Brink ind, som jo netop står for den stil.

Benny: Ja, og det var jeg meget ked af, må jeg indrømme, da jeg kom hjem og så det. Vi havde skabt os et image, og alt andet lige var den statistik, vi havde mod Brøndby i den periode, hvor jeg var træner, god. Og det var selvom de var langt fysisk stærkere end os.

Forsvaret - med 3 eller 4 mand?

FC: Der er en ting, som man har set nogle gange, som både Kim Brink prøvede og Kent Karlsson gør det nu: Omorganisere forsvaret til at spille med fire mand i forsvaret. Havde du også den slags tanker dengang? For os er det svært at se, hvorfor man vil gå væk fra det, hvilke bagdele, det har.

Benny: Det er lidt forskelligt. Nogle er tilhængere af en 4-linje i forsvaret, fordi de siger, at med 4 mand er alle områder i det bageste lukket: De spiller i hver sin zone, og der er ikke noget åbent rum, bolden kan lægges ned i. Når man spiller med tre, især med to markeringsspillere og en sweeper, så er yderrummene ude i siden åben for lange bolde op i tomrummene, og det er det, som nogle betragter som svagheden i det. Det er et valg. Jeg siger tre mand i det bageste og så fem mand på midtbanen, så man kan få overtaget dér.

FC: FCKs styrke har jo også altid været midtbanen, og senere. Men der er en ting, som jeg synes er kommet til senere, og det er, at FCK også har fået en kontrafase nu. Det havde man vel næsten ikke de første år.

Benny: Njah, det passer nu ikke helt, vi var temmelig farlige i kontraspillet, fordi vi var så boldsikre og kom meget hurtigt op. Det var jo bl.a. en af de ting, som ofte straffede Brøndby. Når Brøndby spillede presspil mod os, så lavede vi altid kontramål på dem.

FC (udsendte fusionsnipser æder sin ord i sig igen :-)): Ja, det berømte mål på Brøndby Stadion er jo egentlig også et kontramål.

Den moderne fodboldspiller

FC: Igen, som sagt tidligere, når man har været med som tilhænger fra starten synes man, det er lidt underligt, når spillerne skiftes ud hele tiden, men hvis man er ny, så er det måske.... Tag sådan en som Martin Johansen. Hvis man er en superligaklub lige nu, så kan man reelt få en gratis spiller. Så sidder man og undrer sig over, hvorfor i alverden bliver han ikke købt? Det er måske stilforskellen?

Benny: Ja, det er nok stilforskellen.

FC: I AB siger Christian Andersen oven i købet, at ham kan de ikke bruge til noget, og det er jo synd, for det er sådan nogen, der gør det sjovt at se fodbold.

Benny: Det er synd, men det er jo måden, man har valgt at spille på, og hvad man tror på. Der sker selvfølgelig en udvikling for øjeblikket, som har været under vejs nogle år. Den siger, at fodboldspillere skal være 1,90 og løbe 100 meter på 12 sek for at være en elitefodboldspiller. Det er ved at ændre sig igen, og ved at blive plads til nogle af teknikerne. Det kommer vel, sammen med stramning af reglerne for, hvad man kan tillade sig på en fodboldbane.

Fremtiden - I Køge, FC København eller Arabien

FC: Hvis vi så her til sidst kikker lidt på, hvor du kunne tænke dig at være i fremtiden.

Benny: Der er mange muligheder (Benny griner).

FC: Det ligger jo næsten i forlængelse af det, du har sagt, om den måde, du gerne vil spille fodbold på, at du ikke f.eks. kunne ryge til Brøndby, med mindre de ændrede koncept.

Benny: Nej, det ville jeg nok ikke kunne. For det første ændrer Brøndby overhovedet ikke stilen, og Ebbe sidder jo også godt fast i sadlen derude. Der er ingen tvivl om, at afløseren finder de ude blandt deres egne. Men ellers tror jeg på, at jeg vender tilbage til superligaen. Alternativt tager jeg til udlandet igen. Jeg har haft en del henvendelser fra udlandet.

FC: Er det så Europa eller.....

Benny: Det er begge dele. Jeg har araberne hængende i røret tit.

FC: Hvordan var det egentlig at være dernede?

Benny: Jamen, det var spændende, fremmedartet, men der var meget dygtige fodboldspillere.

Køge: Mener du dygtige sådan rent teknisk?

Benny: Teknisk dygtige, og meget hurtige. De ligner sydeuropæere på mange måde: Hurtighed, spændstighed, smidighed osv. Taktisk var de ikke særlig gode, så det var noget af det, man skulle lære dem. Og så at lære dem disciplin i spillet. Så det er ikke udelukket, jeg tager derned igen. Det er et land i rivende udvikling, Qatar. Min kone og jeg var enige om, at når der var gået en periode, så ville vi gerne ned og se, hvad der var sket dernede.

Køge: Er Rayyan på nettet?

Benny: Nej, så langt tror jeg ikke de er kommet. De skulle så småt til at åbne for internettet dernede, og det var jo et stort spørgsmål, for de har censur på meget.

FC: Er du selv på nettet?

Benny: Nej, det er jeg ikke, og har heller ikke prøvet det.

FC: Til allersidst: Det kan altså godt være, vi ser dig inde i FCK igen?

Benny: Det kan ingen vide. Nu er der jo gået tid imellem, osv, så det vil jo være nyt.

Køge: Men du har stadig kontrakt med Køge et år endnu?

Benny: Ja.

FC: Har du en klausul, hvis der kommer et stort tilbud, fra udlandet eller lignende?

Benny: Ja, det har jeg da.

Det bliver spændende at følge Benny Johansens vej, og tilhængerne i både Køge og FC København er sikkert de mest interesserede. Meget afhænger nok af den forestående sæson, og om Køge rykker op i superligaen. Gør de det, har de nok gode muligheder for at holde på Benny. Hvis ikke, må vi slutte med Bennys egne ord: Der er mange muligheder!


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 19. maj 1998.