21.05.98 - Compaq Cup-finale: Brøndby - F.C. København 4-1 (2-1)

04 min: 1-0 Bo Hansen
32 min: 2-0 Ebbe Sand
36 min: 2-1 Peter Nielsen
53 min: 3-1 Jesper Thygesen
81 min: 4-1 Bent Christensen

Dommer: Claus Bo Larsen

Tilskuere: 41.044

F.C. København - Karim Zaza 2, Niclas Jensen 5, Morten Falch 5, Michael Mio 6, CV Jensen 5 (afløst af Martin B. Larsen 4), Carsten Hemmingsen 5, Henrik Larsen 4, Bjarne Goldbæk 3 (afløst af David Nielsen 6), Peter Nielsen 7, Todi Jónsson 6, Thomas Thorninger 6.

Så oprandt den store himmelfartsdag, pokalfinalen mod Brøndby, den sidste kamp med nogen seriøs betydning i dette forår. Og WOOOW!! for entré at gøre på Nedre C. Deres udsendte ankom, grundet diverse private gøremål, først et kvarter før kampstart og trådte ind i et blussende og hæsblæsende fanhav! Det var imponerende, det var stort, meget STORT! Så STORT at man helt tabte pusten i de første minutter. Hold kæft, hvor var I seje alle jer drenge og piger på nedre C, og noget så allerhelvedes smukke at skue! Det fortjener at blive sagt, og er hermed gjort. Med stolthed og tilbagevendende gåsehud. Til selve kampen var Goldbæk blevet klar, eller ihvert fald nogenlunde klar, for det viste sig snart at han ikke kunne yde bare en normal "Goldbæk-indsats". Desværre. I bagklogskabens ånd havde det måske været bedre at spare ham, for han havde det tydeligvis ikke godt! Men altså til kampen. Brøndby begyndte bedst, fik allerede i første minut langt et pres på FC-forsvaret, der viste en smule usikkerhed. I 4. minut gik det så galt, Ebbe Sand tørrede sin forsvarer og spillede Bo Hansen fri i venstre side af straffesparksfeltet. Han afsluttede godt, men langt fra utageligt for Karim. Alligevel strøg bolden forbi hans hænder! Svagt, svagt! Når man oveni betænker, hvor stor betydning den første scoring ofte får i disse FCK-Brøndby opgør, så lignede det allerede en katastrofe. De næste 15-20 minutter virkede københavnerne da også rystet. Man fik overhovedet ikke kombinationerne til køre, men lavede mængder af fejl. Brøndby indstillede sig dog på at spille "norsk", altså en meget kompakt defensiv med enkelte hurtige kontrastød. Taktikken virkede perfekt omkring den halve time. Her kom første kontrastød, hvor Daugaard blev sendt igennem i højreforsvarside og efterfølgende lagde et indlæg til Ebbe Sand, der snittede bolden i det lange hjørne med et flot hovedstød. 2-0 til Brøndby. Effektivt og desværre netop som FC var ved at få fat i kampen for alvor. Heldigvis lod københavnerne sig ikke påvirke, men fortsatte med at kæmpe. Et par minutter efter spillede Kaptajn Nielsen elegant bande med Thorninger på kanten af feltet. Nielsen afsluttede fladt og bolden sjuttede fra Mogens Kroghs hænder ind i nettet. Lidt heldigt, men meget fortjent. Nu fik kampen for alvor intensitet. Det blev en forrygende afslutning på halvlegen, københavnerne fik nu spillet til at køre, og burde have udlignet. Kaptajn Nielsen sendte med en sublim stikning CV alene igennem, men CV er og bliver ikke målscorer. Han sparkede svagt lige på Krogh. I halvlegens slutminut var der nærmest belejring i Brøndbys straffesparksfelt. FC havde 4 hjørnespark i streg, og bolden hoppede og dansede rundt i det lille felt, hvor Kroghen havde tydelige problemer med Kaptajnens skruede spark. Billedet fra slutningen af 1. halvleg, fortsatte i starten af 2. Københavnerne dominerede stort og tilspillede sig flere åbne chancer. To gange til Kaptajn Nielsen, der ved første kom for meget under bolden og sendte en frispilling fra David (der afløste den svækkede Goldbæk i pausen) langt over. Et par minutter senere opstod en klumpspil lige foran Brøndby-målet, igen var Kaptajnen i fokus. I to omgange fik han ikke helt ram på bolden. I andet forsøg så det unægtelig ud til at han blev skubbet i ryggen af en Brøndby-forsvarer, hvilket da også fik ham til rasende at appelere for straffespark. Men dommeren reagerede ikke. Istedet gik det så galt i den anden ende. Et kontrastød der startede efter en lidt tvivlsom situation, hvor Kaptajnen blev fældet/tacklet bagfra på midten. Ved et indlæg fra venstre fik Karim placeret sig helt forkert og formåede ikke at vifte bolden ordentlig væk. Istedet endte den for fødderne af Bjur, der fra baglinien vippede den til Thygesen, der scorede på hovedstød tæt under mål. Igen svagt, meget svagt af Karim! Det lignede en afgørelse. Københavnerne havde i en lang periode spillet fremragende, uden at score, og så slog nordmændene… ups, Brøndby… igen til på deres første og eneste chance i samme periode. Men det føltes alligevel ikke som en afgørelse. Københavnerne fortsatte med at presse spillet frem, og spillede sig til chance efter chance. Imponerende i sig selv mod det kompakte norske… ups, Brøndby'ske forsvar. Men stadig manglede effektiviteten for mål. Todi blev synderen i denne omgang, men er i bund og grund allerede tilgivet. For han spillede en flot kamp, ligesom frontkollega Thorninger. Cirka 10 minutter før tid kom så omsider også den følelsesmæssige afgørelse. Før eller senere måtte den stadig voldsommere københavnske offensiv give bagslag, når egne scoringer udeblev. I et hurtigt kontraløb scorede Trabi-Bent til slutresultatet 4-1. Pokalen var Norges… ups, Brøndby (hvad går der dog af Deres Udsendte. Han undskylder ydmygt!). Skal vi som afslutning samle tingene i et generelt billede, må det siges at hele holdet spillede en fremragende kamp. Bortset fra en plads og den er ganske vital. Nemlig keeperposten. Karim lignede intet mindre end en katastrofe kampen igennem. Jovist, han havde et par pligtredninger, men kostede på negativkontoen direkte to scoringer. Ligesom han viste betydelig usikkerhed i et par andre situationer. Det er fandeme svært at vinde en fodboldkamp, når keeperen svigter på den måde. Med henblik på næste sæson bør det derfor også kræves, ja I læste rigtigt, kære læsere!!!, Deres Udsendte Nipser kræver at den post bliver forstærket snarligst. Det her var ikke bare en enlig misser fra en ung målmand, det har været billedet hele foråret igennem. Karim har simpelthen ikke været god nok. Muligvis har vi allerede Steensgaard i baglommen. Hvis ikke må vi ud og sondere markedet. Og det kan næsten ikke gå hurtigt nok, uanset hvor sympatisk mange af os så finder Karim. Omkring selve finalen bør vi FC'ere endvidere forberede os på, at de fleste journalister - ikke uventet - har set kampen i baren. Hvordan fanden kan fighterprisen ellers gå til Faxe! Det virkede som resultat af en god gammeldags flaskeleg, altså den som den tømte guldbajer tilfældigvis pegede på. Ufortjent, skreg man på Nedre C. Og det var lige hvad det var!